Munters förvärvar indiskt bolag - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Verkstäderna - Tillverkande industri
2017-04-03 | 09:43
Verkstäderna logotype
munters.jpg-mh270-i-en-krypgrund-huddinge

Munters förvärvar indiskt bolag

Svenska Munters Group stärker sin ställning i Asien genom förvärvet av det Mumbai-baserade bolaget Kevin Enterprises.

Munters Group levererar energieffektiva lösningar för luftbehandling och klimatlösningar, har idag meddelat att man förvärvat det Mumbai-baserade Kevin Enterprises (“Kevin”). Kevin är ett företag inriktat på design, tillverkning, leverans och installation av produkter för massaöverföring, separation och droppavskiljning.
Förvärvet av Kevin är i linje med Munters strategi vad gäller ökat fokus på tillväxtmarknader, och på samma gång säkra en världsledande erbjudande för kunder inom processindustrin. Dessutom kommer förvärvet att möjliggöra för Munters att tillhandahålla kraftindustrin med lokalt tillverkade och anpassade lösningar i världsklass för rengöring av utsläppsgaser från koleldade kraftverk.

– Kevin kommer att innebära att vi förstärker vår marknadsposition i Indien, en marknad som blir allt viktigare för Munters. Kevin har en djup expertis inom området massaöverföring, separation och droppavskiljning och har en produktportfölj som är ett mycket bra komplement till Munters. Genom ett kombinerat och heltäckande erbjudande och avancerad expertis avseende specifika applikationer kommer vi nu att kunna erbjuda kompletta lösningar till globala aktörer inom processindustrin, säger Per Hedebäck, President Munters Business Area Mist Elimination

– Vi är glada över att bli en del av Munters. Munters globala organisation och räckvidd ger oss tillgång till marknader över hela världen, kommenterar Kevin Shah, Verkställande Direktör och ägare i Kevin Enterprises.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013