MSB ska höja svenskarnas krisberedskap - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 april 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Skydd & Säkerhet - Säkerhet
2017-02-21 | 12:18
Skydd & Säkerhet logotype

MSB ska höja svenskarnas krisberedskap

MSB har fått ett nytt regeringsuppdrag att ta fram ett informationsmaterial för privatpersoner om hur man förbereder sig inför kriser och höjd beredskap.

I samverkan med bland annat länsstyrelser, frivilligorganisationer samt Sveriges Kommuner och Landsting ska MSB upprätta ett nationellt informationsmaterial med konkreta tips på vad varje privatperson kan göra för att förbereda sig inför kriser och höjd beredskap. I de delar av genomförandet som avser höjd beredskap ska MSB samråda med Försvarsmakten. I uppdraget ingår även att stärka stödet till kommunerna i informationsarbetet.

– Regeringsuppdraget innebär en utveckling och förstärkning av det arbete som pågår och då särskilt inom området höjd beredskap, säger Svante Werger, kommunikationsdirektör på MSB.

– Många människor vet idag inte om vilket ansvar de själva har och hur de kan förbereda sig för olika kriser. De flesta har heller ingen aning om vad “höjd beredskap” innebär. Det vill vi ändra på. Informationsmaterialet ska innehålla konkret och tydlig information om vilka förberedelser varje person kan göra, säger Anders Ygeman i en kommentar.

Uppdraget ska redovisas senast den 1 mars 2018.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013