Miljardinvesteringar väntas i start ups - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Verkstäderna - Tillverkande industri
2017-02-03 | 08:29
Verkstäderna logotype
edtech

Miljardinvesteringar väntas i start ups

Svenska högteknologiska startups, så kallade EdTech-bolag, befinner sig i ett momentum, visar en kartläggning från EdTech Sweden.

Med fler högteknologiska startups och en omogen utbildningssektor beräknas miljardinvesteringar göras de närmsta åren. Potentialen för export är stor, men insatser efterlyses.

EdTech-bolagens omsättning växer i runda siffror med 10 procent per år. Förväntningarna på en fortsatt stigande omsättning är stora, eftersom utbildningsmarknaden bedöms vara i en tidig fas av sin digitalisering. Här är kraven på politisk styrning tydlig, varför gäller inte “digitalt först” för utbildningssektorn? Utvecklingstakten behöver öka och man ser digitalisering som en viktig faktor för att effektivisera och utveckla utbildning.

Både EdTech-företagen och investerarna ser potential för export i större skala av svensk edtech och tror att vi kommer att se fler internationella investerare i svenska bolag.

Framtida exportbransch

– Vår studie pekar på att man med små insatser kan man få igång en redan brinnande låga till en ordentlig brasa, säger Jannie Jeppesen som under EdTech Swedens flagg initierat kartläggningen.

– Det är läge att se svensk EdTech som en framtida exportbransch, samordning och exportfrämjande insatser skulle ge stor effekt. Vi har flera snabbväxande bolag som nu går internationellt, föregångare att ta rygg på. Men framförallt så skall vi vara i världsklass när det gäller att utnyttja digitaliseringens möjligheter och effekter i vårt eget utbildningssystem, avslutar hon.

Kartläggningen omfattar 75 svenskgrundade EdTech-bolag. Förutom en enkät till företagen har även nyckelpersoner i ett flertal bolag och investerare intervjuats om situationen för EdTech i Sverige. Flera avgränsningar har gjorts, bland annat har en av de största marknadssegmenten, hårdvaruleverantörer, utelämnats.

d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013