Miljardinvesterar för framtiden - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
24 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Plastforum - Plast & Gummi
2017-05-19 | 11:17
Plastforum logotype
Dow.jpg

Miljardinvesterar för framtiden

När Dow i mitten av maj höll ett möte för sina investerare delgav företaget information om den planerade sammanslagningen samt om dess framtida gemensamma investeringar.

 

Målet är att investera cirka fyra miljarder dollar( 37,2 miljarder kronor) under de närmaste fem åren.

 

I området längs Gulfkusten, USA:s sydkust, planerar Dow att bygga en polyetenhet med kapacitet för 600 000 ton polyeten, baserat på företagets Solution Process-teknik. I Texas planerar företaget att expandera kapaciteten i sin nya TX-9 etylenkracker genom att lägga till två ugnar.

 

I Europa kommer företaget att bygga en anläggning med produktionskapacitet för 450 000 ton polyolefin, per årsbasis. Ett kapacitetstillägg vilket ligger helt i linje med den ökade efterfrågan på högpresterande tryckrör och rördelar samt applikationer med kapslingar och stängningar, skriver Dow i ett pressmeddelande.

 

En rad befintliga anläggningar inom området för polyolefiner, vilka idag inrymmer en rad tighta sektioner kommer att förstärkas så att dessa flaskhalsar byggs bort och så att utleveransen kommer att kunna ökas med cirka 350 000 ton ytterligare polyeten

 

Andra investeringar kommer att göras för att stärka upp på polyuretansidan. En ny katalysatorproduktionsenhet för nyckelkatalysatorer licensierad av Univation, ska byggas. Samt att ytterligare investeringar för att dra nytta av skiffergasekonomi kommer att genomföras.

 

Därutöver investerar företaget 400 miljoner dollar i omvandlingen av tillverkningsverksamheten vid det globala huvudkontoret i Midland, Michigan, samt 100 miljoner dollar i ett nytt innovationscenter på samma plats. 

 

Läs även…Fusionen godkänd mellan Dow och DuPont

 

Källa: Dow Chemical Company 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013