Isuzu storsatsar på Sverige - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
27 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Leveranstidningen Entreprenad - Entreprenad & Anläggning
2017-03-09 | 09:58
Leveranstidningen Entreprenad logotype
16MY-40B-ISUZU_D-MAX_Creek_crossing_EU_LHD-458x306.jpg

Isuzu storsatsar på Sverige

Isuzu storsatsar på Sverige

Målet för Isuzu Sverige är att tredubbla försäljningen av D-Max under en tvåårsperiod.

Isuzu Sverige startade relanseringen av varumärket för ungefär ett år sedan och inledde med en rejäl utbyggnad av återförsäljarnätet. Redan när bolaget förvärvades av International Motors Nordic AB – moderbolag till Subaru Nordic – i slutet av 2015 var målet att lyfta märkets status i Sverige till minst samma nivå som i resten av Europa.

Det innebär bland annat att inom två år nå en marknadsandel för D-Max på mer än 15 procent i Sverige och att modellen ska finnas med bland de tre mest säljande på den svenska pickup-listan. Bland förhoppningarna finns också att kunna kopiera Norge där modellen blev mest sålda pickup under 2015.

Det första året har till stor del ägnats åt att bygga ut återförsäljarnätet och att utöka antalet serviceanläggningar. Arbetet har också burit frukt. Med 591 nyregistrerade bilar innebar det nytt försäljningsrekord i Sverige för den japanska pickupen efter en uppgång på nästan 30 procent jämfört med året innan. Jämförelsevis kan nämnas att hela segmentet med transportbilar under 3,5 ton ökade med strax över 15 procent.

Nästa utvecklingssteg är att företaget nu valt att importera bilarna via Wallhamn, cirka fem mil norr om Göteborg.

Wallhamn ligger strategiskt på den svenska västkusten, vilket gör att vi kan kapa leveranstiderna. Samtidigt är det en hamn med stor kapacitet. Något som är viktigt med tanke på våra expansionsplaner och stundande lanseringar, säger Torbjörn Lillrud, vd för International Motors Nordic AB.

Wallhamn AB beskriver sig självt som den mest kompletta PDI-anläggningen i Sverige med kapacitet att ta emot cirka 100 000 bilar per år. Anläggningens styrka finns i att fordonshamn och PDI (Pre-Delivery Inspection) finns på samma område och att bilarna efter ankomstkontroll och avrop kan förses med den utrustning som är specifik för den svenska marknaden.

Anläggningen har också via påbyggaren Bilbyggarna de resurser som behövs för att specialanpassa varje enskilt fordon till den aktuella kundens behov och önskemål.

Ingen pickupkund är egentligen den andra lik. För att spela i högsta divisionen måste vi kunna erbjuda skräddarsydda lösningar med hög kvalitet och stor leveransprecision. Här ser vi Wallhamn AB som en pålitlig och naturlig partner, säger Gustav Freij, varumärkesdirektör för Isuzu Sverige.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013