Lättare bli eftertraktad ingenjör - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Verkstäderna - Tillverkande industri
2017-01-25 | 08:02
Verkstäderna logotype

Lättare bli eftertraktad ingenjör

Nu öppnas möjligheten för en ettårig utbildning på hemorten som sedan ger reserverad plats på någon av Högskolans högskoleingenjörsutbildningar.

Tekniskt basår är idag en populär utbildning för dem som saknar förkunskaperna till högskoleingenjörsutbildningen. Högskoleingenjörer är heta på arbetsmarknaden just nu och intresset för ingenjörsutbildningarna har ökat i takt med att arbetsmarknaden efterfrågar allt fler kompetenta ingenjörer.

För att förbättra situationen i regionen har ett unikt samverkansprojekt startats mellan Högskolan i Gävle och länets kommuner. Projektet innebär att studenterna får möjlighet att läsa ett Tekniskt basår på hemorten, i en gemensam klass för komvux- och högskolestuderande.

Samläsningen unik för landet

Samläsningen är unik för landet och undervisningen är upplagd på samma sätt som ett högskoleprogram med föreläsningar, laborationer, grupparbeten, projektarbeten, tentamen etcetera.

Tekniskt basår kommer att finnas som campusutbildning i Gävle och på fyra studieorter. Laborationerna kommer att genomföras på campus i Gävle.

– Detta ger studenterna en ”mjukstart” till högre utbildning i deras hemmiljö, samtidigt som det ger dem erfarenhet av att studera på högskola. Tekniskt basår är en viktig introduktion, säger projektledaren Vibeke Sjögren.

– Projektet känns mycket rätt i tiden. Framtidsutsikterna för studenterna är mycket goda då efterfrågan på ingenjörer är stor i Gävleborg.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013