L: ”Gårdsöl och vin i Skåne!” - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
23 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Resforum - Resor & Bussturism
2016-09-20 | 11:19
Resforum logotype

L: ”Gårdsöl och vin i Skåne!”

Skåne har en växande öl och vinproduktion och är känd för detta runt om i landet. Det skulle naturligtvis öka möjligheterna för besöksnäringen om gårdarna som producerar dryckerna också fick sälja dem till sina besökare. Många trevare i den riktningen har gjorts genom åren, men ständigt blockerats av Riksdagens mera nykteristiska majoritet. Oavsett vilken färg regeringen haft så har alla tankar åt det här hållet fallit eftersom de anses bidra till alkoholmissbruk och hota Systembolagets monopol som ju är ett fast undantag Sverige har i sitt EU-medlemsskap. Nu ger sig Liberalerna in i denna strid och det ska bli spännande att se utfallet den här gången.

 

– Med dagens stelbenta regler kan inte småföretagare och gårdar runt om i Skåne erbjuda sina gäster att köpa med exempelvis mikrobryggeriets öl hem utan måste vända sig till systembolaget och går därmed miste om viktiga intäkter, säger Gilbert Tribo (L) gruppledare. Han fortsätter:

 

– Nu är det hög tid att Skåne ansöker till regeringen att få agera som en testregion under tre år där gårdsförsäljning av vin och öl tillåts. Det skulle innebära ett enormt lyft för hela Skåne med ökad turism och fler arbetstillfällen. Det är viktigt med regler som ser till att människors konsumtion av alkohol kan hållas ner. Men att tillåta gårdsförsäljning bidrar inte till att underminera systembolaget.

 

– Tvärtom kan gårdsförsäljning betyda oerhört mycket för Skåne och genera fler arbetsställen. Det är särskilt viktigt i en region med låg sysselsättning, säger Gilbert Tribo (L)

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013