Kommersiell trafik utslagen - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Resforum - Resor & Bussturism
2016-11-01 | 11:24
Resforum logotype

Kommersiell trafik utslagen

Swebus kommer att sluta att köra egna expressbussar till och från Uppsala i januari. Orsaken är för få resenärer. För resenärerna innebär det en minskning i antalet turer från 7-9 avgångar dagligen till 1-2 dagliga turer, som kommer att köras av Swebus samarbetspartner. Resenärsutvecklingen har varit negativ de senaste fyra åren på linjen Uppsala–Stockholm.

 

– Det här är en sträcka med tuff konkurrens från tåget. För att lyckas då, som ett privat expressbussföretag utan skattefinansiering, krävs det att förutsättningarna är i det närmaste perfekta. Tyvärr har det inte varit så, bland annat har vi under en längre tid haft ofördelaktiga hållplatslägen vid Uppsala Resecentrum, säger Joakim Palmkvist, vd på Swebus.

 

Swebus hållplats har sedan 2012 varit placerad på Stationsgatan vid hållplatsläget längst bort från stationsbyggnaden. Det gör det svårt för Swebus resenärer att hinna med sina anknytningar. Dessutom har det varit obefintlig skyltning inne i terminalen, vilket försvårar för resenärer att hitta till Swebus bussar eller ens få upp ögonen för att de finns.

 

– Vi har hoppats och trott länge att hållplatssituationen skulle förbättras, men tyvärr har det inte skett. Jag kan konstatera att våra resenärer beklagligtvis har hamnat längst ner på prioriteringslistan när man har fördelat hållplatserna, säger Joakim Palmkvist.

 

De indragna turerna kommer att sluta trafikeras under januari 2017. Exakt vilket datum som blir sista trafikdag kommer kommuniceras direkt till berörda resenärer och på swebus.se. Resenärer hänvisas i stället till SJ eller SL:s tåg.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013