Kanonaden blir norskt - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
29 april 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Leveranstidningen Entreprenad - Entreprenad & Anläggning
2017-02-13 | 11:21
Leveranstidningen Entreprenad logotype

Kanonaden blir norskt

Norska AF Gruppen blir majoritetsägare i Kanonaden Entreprenad AB, koncernen har förvärvat 70 procent av aktierna i företaget.

– Genom detta får vi goda möjligheter att vara en del av den växande svenska anläggningsmarknaden i Sverige.

AF Gruppen, en norsk bygg- och industrikoncern tar för sig på den svenska anläggningsmarknaden, enligt ett pressmeddelande har koncernen köpt 70 procent av aktierna i Kanonaden entreprenad AB.
AF Gruppen har verksamhet inom bygg, anläggning, projektutveckling, offshore, energi- och miljöteknologi, den norska koncernen finns redan representerad i Sverige och har till exempel helägda dotterbolag i sydvästra Sverige.

– Kanonaden har levererat bra resultat över tid och har en kultur och värderingar som stämmer väl överens med AF Gruppens. Förvärvet ligger helt i linje med AF:s strategi för 2020, vilket innebär en större satsning i Sverige. Genom detta får vi goda möjligheter att vara en del av den växande svenska anläggningsmarknaden i Sverige, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen, i ett pressmeddelande.

Kanonaden har drygt 30 år på nacken och har sitt huvudkontor i Nässjö. Företaget är verksamt i södra Sverige, Stockholm och Göteborg, har 188 anställda och omsatte 708 miljoner kronor 2016.
– Kanonadens ledning och medarbetare hälsar AF Gruppen välkommen som ny värdig huvudägare. Båda bolagen har en historik av genuin entreprenöranda och tillväxt med god lönsamhet. Vi tror att detta skapar nya förutsättningar att ta Kanonaden till nästa nivå, säger Ola Forsell, VD Kanonaden Entreprenad AB, i ett pressmeddelande.

Affären omfattar också Kanonadens helägda dotterbolag Kanonaden Entreprenad Öst AB, Bergbolaget i Götaland AB och Kanonaden Täkt och Förvaltning AB.
Efter förvärvet äger AF Gruppen 70 procent av aktierna i Kanonaden, resten ägs av olika nyckelpersoner i bolaget.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013