Hallå – Kollektivtrafikdagen! - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Trafikforum - Persontrafik & Kollektivtrafik
2017-04-12 | 21:10
Trafikforum logotype

Hallå – Kollektivtrafikdagen!

Djurgården i Stockholm. Eftersom det är 10-årsjubileum blir det en extra stor tillställning som avslutas med såväl mingel som trerätters middag uppe på restaurang Soliden på Skansen med utsikt över inloppet till Stockholm. Det här går inte att missa, anmäl deltagande genom att klicka HÄR!

 
Moderator för Kollektivtrafikdagen är Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister med djup kunskap om och intresse för branschens alla frågor. Hon kommer att guida deltagarna genom dagen som arrangeras av tidningen TRAFIKFORUM i samarbete med Samtrafiken. Hogia är huvudpartner. Fler partner finns ett klick bort!

 

 

Hallå där, Jacob Albertsen, projektledare för Kollektivtrafikdagen 2017, vad kan du säga om heldagsseminariet så här långt?

– Äntligen finns programmet på plats på hemsidan. Det saknas i nuläget bara bekräftelse från ett av de tre break-out sessions som vi arrangerar under dagen, men det räknar jag med att det kommer falla på plats under påskhelgen, säger Jacob Albertsen.

 
Vad händer på förmiddagen?
– Inledande talare i år är Åsa Vagland från Näringsdepartementet som ger oss en inblick i hur långt man kommit med arbetet i det initiativ som regeringen tog kring samverkansgruppen Nästa generations resor och transporter.

 
Spännande, och vad blir det mer?
– Direkt på det fortsätter vi att lägga den politiska bas vi har att förhålla oss till i branschen med Catharina Håkansson Bohman som är  Förhandlingsperson Sverigeförhandlingen. Med basen lagd så gör vi en utblick och en jämförelse ur ett europeiskt perspektiv med Jonas Medin som tidigare jobbade på Västtrafik, men nu befinner sig i Basel. Näst i programmet kommer ytterligare en utblick, och denna gång från Norge och NSB som jobbat mycket med digitaliseringen av sin resa.

 

– Och allt detta innan första fikapausen. Kort sagt så har vi en spännande dag framför oss, konstaterar Jacob Albertsen.

 
Pogrammet i sin helhet finns nu på http://www.kollektivtrafikdagen.se/_program/

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013