Gränskontrollerna skärps - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
24 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Trafikforum - Persontrafik & Kollektivtrafik
2017-05-02 | 16:52
Trafikforum logotype

Gränskontrollerna skärps

Justitiedepartementet meddelar att vi behöver ordning och reda vid Sveriges gränser för att upprätthålla säkerheten. Besluten om både gränskontroller och ID-kontroller löper ut i dagarna.

 

Det är av flera skäl viktigt att regeringen har god kontroll vid landets gränsövergångar. Regeringen kommer därför att förstärka och förlänga polisens gränskontroller. Samtidigt skärps också kontrollen med fordonsröntgen och kameraövervakning.

 

Detta ger också förutsättning att avveckla de tillfälliga ID-kontrollerna vilket kommer att underlätta vardagen för dem som dagligen pendlar mellan Sverige och Danmark. På Öresundsfärjorna kommer ID-kontrollerna att avskaffas men på alla andra färjor kommer de att vara kvar, i enlighet med gällande sjösäkerhetslagstiftning.

 

Självklart är regeringen fullt beredd att snabbt återinföra ID-kontrollerna om det skulle behövas. Regeringen står i nära dialog med landets myndigheter för att kontrollera detta. Regeringen gjorde det som krävdes för att ta Sverige ur den situation som rådde hösten 2015, och kommer att ta ansvar för att landet inte hamnar där igen.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013