Ford testar 3d-utskrift för stora bildetaljer - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
27 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Plastforum - Plast & Gummi
2017-03-10 | 10:12
Plastforum logotype
Ford_Stratasys.jpg

Ford testar 3d-utskrift för stora bildetaljer

Med den nya tekniken, Infinite-Build, bygger 3d-skrivaren detaljer lager för lager, men istället för att bygga detaljer från botten och uppåt, bygger den i en horisontell riktning. Nytt material adderas till detaljernas front, samtidigt som detaljen gradvis flyttas ut på baksidan av maskinen, vilket möjliggör en i stort sett obegränsad längd på detaljen.

 

Ford tänker sig att företaget framöver ska kunna använda sig av teknik för prototyptillverkning av stora detaljer som stötfångare, exteriöra paneler och instrumentpaneler.

 

Skrivaren uppges ha en skrivarhastighet som är ungefär 10 gånger snabbare än andra kommersiella skrivare. Den använder sig även av flera behållare av pelletiserade termoplastiska material, vilka kan bytas ut med hjälp av en robotarm så att maskinen kan arbeta under en längre tid utan uppsikt.

 

Materialen som Ford använder sig av är för närvarande en polyeterimidkompound från Sabic. Ford arbetar även med Stratasys för  att utveckla nya material som uppfyller de särskilda behoven hos fordonsindustrin.

 

Vid sidan av Stratasys samarbetar Ford även med Carbon3D gällande additiv tillverkningsteknik. Dess kontinuerliga vätskebaserade produktionsteknik kan dock för närvarande endast bygga i mindre storlekar även om tekniken i har en högre utskriftshastighet och ytfinish./ Plastic News Europe

 

Foto: Ford Motor Co

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013