Fler kineser till Stockholm - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
23 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Resforum - Resor & Bussturism
2016-11-15 | 11:33
Resforum logotype

Fler kineser till Stockholm

Kina är en av de största marknaderna för besöksnäringen och +23 procent visar siffrorna för denna månad. Generellt sett går antalet internationella besökare ner med -2 procent, men totalen för Stockholm visar +2 procent då de nationella besökarna ökar.

 

Under september månad registrerades över 1,2 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i Stockholms län. De största marknaderna i Stockholm denna månad är Tyskland, UK, USA, Norge, Finland och Kina.

 

– En totalsumma på +2 procent för Stockholm i september är mycket bra, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad.

 

– Vi bearbetar den kinesiska marknaden och jag är inte förvånad över den positiva trenden. Det är bra siffror för Stockholm i september. Förra året hade vi stora kongresser som lockade delegater till nästan 100 000 internationella gästnätter, därför var det extra bra siffror då, säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm.

 

De nordiska gästnätterna minskade med -13 procent under månaden. Antalet gästnätter ökade för icke-europeiska länder med 2 procent. USA stod för flest gästnätter vilka ökade med 11 procent jämfört med september 2015.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013