Ett steg närmare ett godkännande av FDA - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
27 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Plastforum - Plast & Gummi
2017-02-23 | 16:16
Plastforum logotype
Pevalene-980x980.jpg

Ett steg närmare ett godkännande av FDA

… undersökning av mjukgöraren och dess toxikologiska egenskaper genomfördes nyligen av forskningscentret  Toxicology Centre (RTC) i Pomezia, Italien.

 

Resultaten ger nya belägg för att mjukgöraren inte har några toxiska egenskaper och att det bör vara godkända för kontakt med livsmedel, skriver företaget i ett pressmeddelande.

 

Perstorp har utvecklat Pevalen (PETV eller pentaerytritol tetravalerate) för att ge bästa möjliga prestanda i konsumentapplikationer av mjukgjord PVC. Mjukgöraren är redan idag godkänd för användning i produkter som belagda tyger, men godkännande för produkter som kan komma i kontakt med livsmedel, har strängare testkrav.

 

Testerna vid det italienska toxikologiska testcentret visade att mjukgöraren är icke-toxiskt, även vid den högsta dosen som krävs av standardprotokoll.

 

-Denna studie är den senaste och mest detaljerade av flera studier som visar att mjukgöraren är giftfri, säger Carina Fogelberg, Product Stewardship & Regulatory Affairs specialist på Perstorp.

 

Hon är nöjd med resultatet som säger att företaget nu ska gå vidare för att få tillgång till fullständiga godkännanden i kontakt med livsmedel så snart som möjligt. /Perstorp AB

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013