Ersättning för ID-kontroller! - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
23 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Resforum - Resor & Bussturism
2016-09-14 | 14:52
Resforum logotype
annagreenlund111.jpg

Ersättning för ID-kontroller!

Anna Grönlund talade på Bussdagen i Ullared om aktuella frågor får branschen. En het potatis är ID-kontrollerna vid gränserna, där har de företag som sköter persontrafiken över gränsen ålagts att utföra kontrollerna. Ett uppdrag som normalt är polisiärt och som kostat oerhört mycket.

 
– Nu har vi fått infrastrukturminister Anna Johansson att säga att ersättning till företagen som drabbats är rimligt. Men hon lade in en brasklapp om att det kan strida på EU:s regelverk, säger Anna Grönlund, vice vd och branschchef för Sveriges Bussföretag.

 

Och då är frågan vad som kommer att hända efter svenska myndigheter i andra frågor som rör branschen, exempelvis kör- och vilotidsreglerna, följets EU:s regelverk till punkt och pricka. Då borde det vara lika för alla?

 

– Det är det inte, myndighetsutövningen i Sverige har den strängaste tillämpningen i EU. Ett bussbolag som inte får några problem med små överträdelser i Storbritannien skulle råka mycket illa ut om det varit ett svenskt bussbolag, säger Anna Grönlund

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013