Entreprenör inledde Entreprenörsveckan - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
24 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Packmarknaden - Förpackning
2016-06-20 | 21:10
Packmarknaden logotype
Topp2-980x566.jpg

Entreprenör inledde Entreprenörsveckan

Entreprenör inledde Entreprenörsveckan

 

En fullsatt galleri där alla hade samlats för att vara med på invigningen och lyssna på dagens första talare, Magnus Helgesson, grundaren av pub- och restaurangkedjan Harrys, hälsades välkommen av i tur och ordning Mikael Heinig, VD på Mentor Communication AB, Katarina Pelin, Kommunchef Båstad och Helen Rönholm, Business Sweden. Den sistnämnda fick som reprersentant för veckans huvudpartner äran att inviga veckan med bandklippning på scen.

 

Entreprenör inledde Entreprenörsveckan

Katarina Pelin, Kommunchef i Båstad.

 

Mikael Heinig är grundare till Entreprenörsveckan där organisationer och företag från vitt skilda branscher deltar. Årets inledningstalare Magnus Helegesson är i många avseenden sinnebilden för en entreprenör när han redan som 12-åring gjorde sin första affär. I utbyte mot kaffe fick han alla frimärken på kuvert som annars skulle kastats och sålde dem till samlare. En affär som gick med överskott och målet var från början inställt på att bli miljonär, vilket han blev redan som 20-åring.

 

Då fick han sin största affärsidé, att starta en pub som hade bättre öppettider än den enda befintliga puben i Falkenberg som är Magnus Hemstad. Självklart skulle han servera Falcon öl på puben, men när han ringde upp försäljningschefen fick han tvärt nobben. I Falkenberg behövdes ingen mer pub. Då gjorde han något som skulle göra honom väldigt framgångsrik och rik, men som samtidigt var väldigt kontroversiellt i Falkenberg på den tiden. Han slöt ett avtal med värsta konkurrenten Pripps som gav honom ett guldkantat avtal, och lyckan var gjord. Han sålde 10 gånger så mycket öl första året som Pripps prognostiserat.

 

 

Entreprenör inledde Entreprenörsveckan

 

Resten är historia. Idag omsätter Harrys Pub-kedjan med över 40 restauranger 700 miljoner kronor. Magnus lämnade kedjan under några år men ryckte sedan in som VD och tog den från att vara helt konkursmässig med en omsättning på ett 20-tal miljoner till dagens pub-jätte. 2012 valdes Magnus till årets VD och idag reser han land och rike, ja faktiskt utomlands också, och håller föredrag om ledarskap, hur han motiverar människor som chef och har ävern skrivit en bok i ämnet ”Vägen till månen”, som han konstadsfritt delar med sig av.

 

För dom som tittade på första säsongen av Genikampen 2014 är Magnus också bekant eftersom han där var en av 8 deltagare och hamnade på en hedrande fjärdeplats.

 

Entreprenörsveckan fortsätter tisdag och onsdag denna veckan. På onsdag håller Packmarknaden sitt seminarie ”Träffa rätt med din etikett”. För program och anmälan klicka HÄR!

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013