Vågar vi vaccineras? - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 april 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Dina mediciner
2014-09-26 | 10:19
vaccin350

Vågar vi vaccineras?

En nyligen gjord sammanställning visar att vaccinationstäckningen i Sverige är hög, att vaccinerna är säkra och sjukdomskontrollen god.

Det är folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket som har gjort en sammanställning av barnvaccinationsprogrammet. Den visar att vaccinationstäckningen är mycket hög – 97 procent av landets 2-åringar är vaccinerade och över 95 procent av eleverna i årskurs 6 har fått två doser av kombinationsvaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund.

– Det är siffror som vi är mycket glada över. Sjukdomsövervakningen visar även att de flesta sjukdomarna i programmet är under god kontroll, säger Ann Lindstrand, enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

Rapporten konstaterar även att av de inrapporterade biverkningarna av vaccin under 2013 är det ingenting som avviker från det förväntade. En genomgång av de inrapporterade biverkningarna visar att vaccinerna har en god säkerhetsprofil med redan kända och övergående biverkningar. De vanligaste inrapporterade biverkningarna var feber, yrsel och smärta vid injektionsstället.

Att vuxna rekommenderas påfyllnadsdoser av flera av våra vanligaste vaccin, för att ha ett fullgott skydd, är det många som inte känner till. Läs mer om detta på dinamediciner.se

Läs även: Barnvaccin ger inte autism.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013