Goda resultat för läkemedel mot bröstcancer - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
23 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Dina mediciner
2014-10-01 | 10:51
Ny behandling mot bröstcancer visar goda resultat.
Ny behandling mot bröstcancer visar goda resultat.

Goda resultat för läkemedel mot bröstcancer

En ny studie av läkemedlet Perjeta har presenterats som visar på mycket goda resultat avseende överlevnad hos patienter med spridd HER2-positiv bröstcancer. Det var under den stora cancerkonferensen ESMO som studien presenterades, och resultaten visar att patienter med spridd HER2-positiv bröstcancer levde i snitt nästan 16 månader längre om de fick tilläggsbehandling av läkemedlet Perjeta, jämfört med enbart standardbehandling. Läkemedlet ges i kombination med cytostatika och läkemedlet Herceptin.

Perjeta känner igen och binder till en human epidermal tillväxtfaktorreceptor 2 – HER2, som är en molekyl som sitter på utsidan av vissa bröstcancerceller. Molekylen är inblandad i cancercellernas tillväxt och blockeras den kan tillväxten av cancercellerna störas.

– Tidigare levde man i ungefär 1,5 år om man hade den här sjukdomen. De här forskningsresultaten är det i särklass bästa under hela konferensen, säger Jonas Bergh, professor i onkologi vid Karolinska Institutet till TT.

Resultaten från studien visar att medianöverlevnaden var avsevärt bättre för de patienter som fick läkemedlet som ett tillägg till standardbehandlingen med cellgifter och läkemedlet Herceptin. Läs mer om resultaten på dinamediciner.se.

Läs även: Kolla brösttätheten vid mammografi

             Blogg: Gurkmeja mot cancer

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013