Bästa huskurerna mot förkylning - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
23 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Dina mediciner
2014-10-08 | 13:09
huskur400

Bästa huskurerna mot förkylning

Redan som lite blev Madelaine Andersson intresserad av hur man på naturlig väg kan hjälpa kroppen att läka. Hennes mor gick hos en homeopat och hennes mormor tipsade henne ofta om olika huskurer. Intresset har följt Madelaine ända sedan barndomen och hon har till och med utvecklat en app, Huskurer, som erbjuder över hundra olika typer av huskurer och filmer på hur man tillreder dessa.

– Det var under min senaste föräldraledighet som jag beslöt mig för att gå en utbildning inom programmering och mitt första självklara val av app var så klart att göra en app om huskurer.

Sedan dess har appen fortsatt att utvecklas och innehåller nu en gedigen lista med huskurer, blogg om huskurer och filmer på hur man tillreder huskurer.

När förkylningstiderna närmar sig rekommenderar Madelaine att man använder mer färsk chili och vitlök i matlagningen för att höja immunförsvaret. Man kan även dricka citronvatten flera gånger om dagen och gärna börja dagen med 1-2 matskedar äppelcidervinäger i ett stort glas vatten.

Om förkylningen redan fått fäste tipsar Madelaine om sin egenkomponerade juice: 1-2 kilo morötter 1-1,5 kilo apelsiner 1kilo äpplen 1-3 citroner En bit ingefära stor som en tumme Se här hur hon tillreder den.

Andra välbeprövade knep vid förkylning som Madelaine tipsar om är att äta rå vitlök dagligen (1-2 klyftor) utblandat i lite filmjölk eller grekisk yoghurt och att dricka te gjort på färsk ingefära som man kokar i bitar i 5-10 minuter, tillsätter färskpressad citron och honung och dricker så varmt som möjligt.

Men bäst är så klart att undvika att alls bli smittad. God handhygien och att inte vara för nära andra är bra sätt för att försöka förhindra att smitta sprids.

Läs även: Redo för huskurer? Detta ska du ha hemma.

Illamående, tandvärk eller halsbränna – här är kuren för dig!

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013