De kvalitetssäkrar arbetsvillkoren - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
29 april 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Rent - Städ & Rengöring
2017-02-28 | 15:18
Rent logotype
Handslag-468x331.jpg

De kvalitetssäkrar arbetsvillkoren

Nu kan arbetsgivare certifiera sitt företag och få ett kvitto på att arbetsmiljön och arbetsvillkoren är goda. Liksom att företaget tar ett socialt ansvar. Certifieringen kallas IP Arbetsvillkor.

Under hösten 2016 lanserade Sigill Kvalitetssystem den nya certifieringen IP Arbetsvillkor och hittills har ett företag bestått provet och fått sitt certifikat. Sigill Kvalitetssystem har utvecklat certifieringen tillsammans med ledande experter och sakkunniga inom det arbetsrättsliga området, samt fått den godkänd av Sveriges nationella ackrediteringsorgan, Swedac.

Det handlar alltså om en tredjepartscertifiering, vilket gör certifikatet mer trovärdigt som bevis på bra arbetsvillkor vid exempelvis offentlig upphandling eller försäljning av tjänster och produkter till privata företag.

IP Arbetsvillkor ger stöd och vägledning till företag och arbetsgivare som vill kvalitetssäkra sitt arbete med arbetsvillkor, arbetsmiljö samt socialt ansvarstagande. Arbetsgivaren får också handledning i hur man uppfyller de krav, lagar och regler som finns på arbetsmarknaden. Och det oavsett om företaget har fast anställd eller inhyrd personal.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013