Apotekets varuleveranser klimatkompenseras - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
29 april 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Transport Logistik Idag - Transport, Logistik & Materialhantering
2017-02-15 | 20:24
Transport Logistik Idag logotype

Apotekets varuleveranser klimatkompenseras

Det framgår av pressinformation från Apoteket.
Klimatkompensationen innebär att Apoteket kompenserar utsläpp av växthusgaser i Sverige genom att investera i utsläppsreducerande projekt. Parallellt samarbetar Apoteket med olika partners för att hjälpa till att driva utvecklingen mot förnybara bränslen och nya innovativa transportlösningar.
– Vi har arbetat långsiktigt och systematiskt med hållbarhet under många år, säger Apotekets hållbarhetschef Anna Rogmark. Vi arbetar aktivt för hållbarhet i alla delar av vår verksamhet – från klimatkompensation för transporter till vår Kvalitetskontroll där vi ställer krav inte bara på produkternas innehåll och funktion utan också på leverantörernas sociala ansvar och miljöansvar.
Klimatkompensationen är ytterligare ett led i Apotekets hållbarhetsarbete. Apotekets hållbarhetsarbete resulterade i att Apoteket utsågs till Sveriges mest hållbara företag 2016 av Sustainable Brands Index.
Ett medvetet arbete med Apotekets Kvalitetskontroll, miljöcertifiering och klimatkompensation bidrar till målsättningen att fortsatt vara en ledande hållbarhetsaktör.
– Vår ambitionsnivå är att alla leverantörer, även de som vi inte kan påverka direkt, ska uppfylla Apotekets hållbarhetskrav, säger Anna Rogmark.
Andra exempel på Apotekets insatser för minskad miljöbelastning är samarbete med vården och läkemedelsindustrin kring hållbar läkemedelsbehandling och insamling av överblivna läkemedel.
Klimatkompensationen genomförs tillsammans med 2050 som är Apotekets samarbetspartner i hållbarhetsfrågor. Projektet handlar om renovering av lokala brunnar i Malawi, i sydöstra Afrika, vilket minskar utsläppen tack vare att vattnet inte behöver kokas på vedeldade spisar. Dessutom minskar risken för ohälsa genom tillgången till rent vatten. Projektet är Gold Standard- certifierat.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013