Allan Lavén till Bockasjö - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
29 april 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Transport Logistik Idag - Transport, Logistik & Materialhantering
2017-03-13 | 20:42
Transport Logistik Idag logotype

Allan Lavén till Bockasjö

– Vi är väldigt glada över att Allan Lavén valt att komma till oss på Bockasjö, säger Joakim Hedin, vd i Bockasjö. Vi har följt honom under flera år och han kommer bli ett starkt tillskott till Bockasjöteamet genom hans branschkompetens, kunnande och personlighet. Genom denna rekrytering är vi väl rustade för vår framtida expansion.
Allan Lavén börjar den 1 september i år – det vill säga ett år efter han lämnade Prologis – som vice vd i BSGR Projektutveckling. Lavén var fram till september 2016 regionchef för Norden inom Prologis, med ansvar för en fastighetsportfölj om 12 logistikbyggnader med 400 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Dessförinnan har Allan haft ledande befattningar inom DHL och DB Schenker.
– Jag har följt Bockasjö under lång tid och är imponerad av deras snabba utveckling mot att bli en ledande fastighetskoncern med inriktning mot logistikfastigheter, säger Allan Lavén. Det ska bli jättespännande att få vara med att utveckla Bockasjös verksamhet och fortsatta expansion. Jag ser fram emot att använda min erfarenhet från logistiksektorn i mitt nya, spännande uppdrag från 1 september i år.
Bockasjö befinner sig i stark expansion. Förutom två byggnader på Hisingen om 26 350 och 25 000 kvadratmeter varav den ena för Volvo Car Corporation uppförsäven Sveriges modernaste paket- och postterminal i Örebro med en uthyrningsbar yta om 27 000 kvadratmeter och en ny postterminal på 5 000 kvadratmeter i Västerås, båda med Postnord som hyresgäst, samt ett logistikcenter om 23 000 kvadratmeter i Eskilstuna med Sportamore som hyresgäst.
Pågående byggnation med två markarbeten vid Landvetter Flygplats och Hisingen utgör totalt en investering om 1,5 miljarder kronor.
– Efterfrågan på logistikbyggnader ökar starkt, säger Joakim Hedin. Det beror dels på den ökade e-handeln, dels på utfasningen av äldre byggnader som ersätts med nya.
Med säte i Borås verkar Bockasjö-koncernen inom fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling med inriktning mot lager och logistik i Skandinavien. Koncernen ägs till lika delar av Joakim Hedin och Paul Frankenius.
I februari 2016 bildade fastighetskoncernen Bockasjö och tjänstepensionsbolaget Alecta ett gemensamt nytt fastighetsbolag, Logistikfastigheter Sverige, med inriktning att äga och förvalta logistikfastigheter. Bolaget ägs till lika delar av Alecta och Bockasjö.
Målet är att inom fem år bygga upp ett betydande bestånd av logistikfastigheter på strategiska platser i Sverige och övriga Skandinavien. De nya anläggningarna som är under uppförande kommer när de står klara att övertas av Logistikfastigheter Sverige.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013