Ägarlån stöttar Hybricon - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
27 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Trafikforum - Persontrafik & Kollektivtrafik
2017-02-13 | 09:28
Trafikforum logotype

Ägarlån stöttar Hybricon

Hybricon Bus System i Umeå, som utvecklar elbussar och elbussteknik, har länge dragits med ekonomiska problem. Men ägarna bakom företaget ger inte upp och nu går alltså storägaren in med 2,25 miljoner kronor.

 

Det nu aktuella lånet är det andra i ordningen och styrelsen bedömer att ytterligare lån om 1 000 000 kronor kommer att behövas fram till att företrädesemissionen är tecknad och inbetald. Lånen, som beräknas uppgå till totalt 4 000 000 kronor har givits av huvudägaren ReMoD Invest AB och kommer att kvittas mot aktier i kommande garanterade företrädesemission. Lånet löper utan ränta.

 

– Lånet visar att vi har stabila ägare som stöder bolaget, säger Fredrik Jonsson, styrelseordförande i Hybricon.

 

FAKTA/Hybricon Bus System
Hybricons affärsidé är att utveckla, sälja och leverera kollektivtransportsystem med egna snabbladdningsstandaren “Ultrafast charging®elbussar”, samt därtill hörande eftermarknadstjänster. Hybricon bedriver egen produktion av strategiskt viktiga delar. Bolagets kunder utgörs främst av kommuner och kollektivtrafikoperatörer. Ambitionen med varumärket är att signalera hållbarhet och omsorg om miljön, i kombination med tekniskt kunnande. Hybricons aktie är noterad på AktieTorget med kortnamnet HYCO.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013