ABB tar order på drygt två miljarder - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Verkstäderna - Tillverkande industri
2017-04-07 | 08:06
Verkstäderna logotype
abb

ABB tar order på drygt två miljarder

För beställningen av en brittisk-fransk kraftlänk svarar kraftoperatören National Grid och elnätsföretaget och kraftoperatören Réseau de Transport d’Electricité .

Ordern på 270 miljoner euro avser nyckelteknik för överföring av högspänd likström (HVDC) till en kraftlänk som kopplar ihop elnäten i Frankrike och Storbritannien. ABB kommer att delta i projektet som ytterligare kommer att integrera den brittiska och den franska elmarknaden. Med en effekt av 1 000 megawatt ska den nya kraftlänken gå från Englands sydkust i Chilling, Hampshire, till Tourbe i norra Frankrike, en sträcka av 240 kilometer under Engelska kanalen.

ABB ska leverera de två HVDC Light omriktarstationerna, som kommer att vara placerade i Frankrike respektive England och sammankopplade via en undervattenskabel. Varje station omvandlar växelström till likström och därefter tillbaka till växelström innan elen distribueras. På så sätt kan stora mängder el transporteras över långa avstånd på ett effektivt och tillförlitligt sätt med minimala förluster – HVDC-teknikens viktigaste fördel. ABB:s teknik tillför därutöver avancerade egenskaper som reglering av nätfluktuationer och återställning vid elavbrott, vilket ska ge ytterligare ekonomiska fördelar för nätoperatören och tryggare elförsörjning för slutkunderna.

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013