88 tjejer besöker ingenjörer - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Verkstäderna - Tillverkande industri
2017-03-23 | 08:52
Verkstäderna logotype
Helena Dalmo.WSP

88 tjejer besöker ingenjörer

Idag får ingenjörer på WSPs kontor runt om i Sverige besök av 88 skolelever i åldrarna 12 till 19 år.

Eleverna kommer från skolor i hela landet, från Malmö i söder till Luleå i norr. Besöken ingår i kampanjen IGEday, som står för Introduce a Girl to Engineering day, och syftar till att ge unga tjejer en inblick i hur det är att jobba som ingenjör och med teknik.

WSP har varit en av sponsorerna för IGEday sedan 2015. Varje år tar WSPs medarbetare emot skolelever för att dela med sig av sin bild av WSP och yrket.

– Vi vill visa unga tjejer vad våra medarbetare gör i praktiken. Genom att de får vara med under en dag och se allt spännande vi arbetar med så hoppas vi att de blir nyfikna på ingenjörsyrket. Och kanske några av dem blir så inspirerade att de väljer den här yrkesbanan, säger Helena Dalmo, HR-Specialist på WSP.

WSP-kontor på följande orter får besök av sammanlagt 88 skolelever: Göteborg, Helsingborg, Kalmar, Linköping, Luleå, Stockholm samt Uppsala.

IGEday är ett initiativ från kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter för att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer mellan 12 – 19 år. Företag, organisationer och högskolor uppmuntras att delta på denna dag, där de har chansen att arrangera aktiviteter och bjuda in unga tjejer, för att ge dem en inblick i hur det är att jobba som ingenjör och med teknik.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013