24 miljoner till små tillverkare - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Verkstäderna - Tillverkande industri
2017-03-10 | 13:24
Verkstäderna logotype
Mikael_Damberg

24 miljoner till små tillverkare

Nu har Tillväxtverket öppnat upp för små industriföretag att ansöka inom ramen för Digitaliseringslyftet.

I denna omgång fördelas totalt 24 miljoner kronor till projekt för rådgivning och coachning för att öka industrins användning av digital teknik. Denna satsning är en del av regeringens nyindustrialiseringsstrategi Smart Industri.

Regeringen har tagit fram en nyindustrialiseringsstrategi, Smart Industri, som ska bidra till att Sverige ska vara världsledande inom modern och hållbar industriell produktion. En central insats inom strategin är Digitaliseringslyftet, som syftar till att nå ut till flera tusen små och medelstora företag inom industri och industrinära tjänsteföretag för att påskynda deras digitalisering.

Utifrån positiva erfarenheter från pilotprojekt under 2016 beslutade regeringen att låta Tillväxtverket initiera ett fullskaligt digitaliseringslyft. För att genomföra detta fick myndigheten 78 miljoner kronor i extra finansiering. Flera nya projekt har redan initierats inom uppdraget, och nu öppnar Tillväxtverket en utlysning för projekt specifikt inriktade på rådgivning och coachning.

– Sverige är fullt av välskötta företag med stor tillväxtpotential. Det är dock en stor utmaning för små företag att hänga med i den digitala omställningen. Genom den här insatsen kan små och medelstora industriföretag få en skjuts i digitaliseringsarbetet, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013