Vackert med källsortering - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
27 februari 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Recycling - Återvinning & Miljöteknik
2015-02-27 | 11:05
Recycling logotype

Vackert med källsortering

Jag måste vara miljöskadad på något sätt, som kan se det vackra i en källsorteringslösning. Vi har nämligen hemma i radhusområdet fått lite omgjort i vårt miljörum, dit vi går för att sortera vårt avfall. Tidigare hade vi en enda stor container för vårt restavfall, vilket gjorde att det inte direkt bjöd in till att sortera ut de olika fraktionerna. Men nu när vi fått tre mindre kärl, för restavfallet, och uppdaterade kärl för de andra avfallsslagen, så tycker jag att det blir roligare och enklare att göra rätt. Dessutom har vi nu fått chans att sortera ut lysrör, och annan småelektronik.

Jag kan också konstatera att det blivit lite renare där inne och inte lika illaluktande. Vad det beror på kan man bara spekulera i, men jag tror att ordning och reda i kombination med snygga kärl och insamlingsbehållare hjälper till en hel del. När jag nu går runt i miljörummet och lägger glasförpackningar, tidningar, batterier, restavfall och matavfall i respektive behållare kan jag faktiskt njuta av att det är vackert med källsortering och återvinning. Under alla mina år i branschen har jag sett olika lösningar, olika former av källsorteringslösningar och olika typer av miljörum, alla med olika standard och kvalité. Att ta en titt ner i plastförpackningsbehållaren, eller det färgade glaset, är förnöjsamt, och då kan man få riktiga upplevelser, rena konstupplevelser. Det är inte bara för att man vet att detta avfall blir till nya produkter i ett senare skede, utan materialet i sig, blandat i behållarna/kärlen, som sprakar i färg och form. En riktig ”konstinstallation”.

Möjligen är jag som jag skrev i början lite miljöskadad, men jag tror på allvar att om man har ett miljörum, eller annan insamlings/sorteringslösning, som är modern, snygg och ren, så bidrar det till att miljömedvetenheten ökar, sorteringen blir bättre och kvalitén på det insamlade materialet blir bättre. Win-win-win!

 

Missa nu inte att anmäla er till Recyclingdagen, den 6 maj i Helsingborg Arena. För mer info besök gärna www.recyclingdagen.se

 

Martin Dyberg

Chefredaktör

Recycling & Miljöteknik

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013