23948sdkhjf

Eneroth in - Johansson ut

Tomas Eneroth blir ny infrastrukturminister efter Anna Johansson som avgick 27 juli som en följd av riksdagsoppositionens misstroendeförklaring mot henne.

Efterverkningarna av den IT-läcka i Transportstyrelsen har varit många. Dels avgick den tidigare generaldirektören Maria Ågren i januari på grund av den. Det fick dock ingen veta eftersom informationen om den inte lämnades. Maria Ågren fick senare ett strafföreläggande för det brott hon gjort sig skyldig till när känslig information som myndigheten har lämnades ut till icke skyddsklassade personer i främmande land. När så omständigheterna nådde ut valde oppositionspartierna i riksdagen utom Västerpartiet att rikta misstroende mot Anna Johansson som ytterst ansvarig minister, men även mot inrikesminister Anders Ygeman och försvarsminister Peter Hultqvist.

Anders Ygeman och Anna Johansson avgick medan Peter Hultkvist tycks sitta kvar. Anders Ygemans nya roll blir gruppledare för den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Vad Anna Johansson ska göra nu är tills vidare oklart.

– Vi ska se till att bygga hållbart, det är otroligt viktigt att infrastrukturen fungerar i landet. Jag är otroligt glad över att ha fått statsministerns förtroende att ta det uppdraget som infrastrukturminister, säger Tomas Eneroth (S).

Tomas Enertoth var till 27 juli gruppledare i riksdagen för socialdemokraterna, ett uppdrag som nu alltså Anders Ygeman tar över. Tomas Enertoth var ursprungligen metallarbetare men satsade tidigt på såväl politik som studier i bland annat statskunskap och sociologi på universitetsnivå. Han kommer från Växjö och har även varit politisk aktiv inom Kronobergs lön.

RT-forum kommer att återkomma till ärendet när redaktionen åter är på plats i augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079