23948sdkhjf

Uppdaterad storsäljare

Ny motor och ökad förarkomfort ska göra Takeuchis elvatonnare ännu bättre, lovar EMS. – Det är en lagom stor maskin med bra räckvidd och bra styrka som passar till det mesta.

Sollentuna. TB295W är inte ny, den kom redan för fyra år sedan och enligt Takeuchis svenska återförsäljare EMS har den japanska hjulgrävaren gjort något av ett segertåg på den svenska marknaden.

– Det är Sveriges mest sålda i sin viktklass, den har cirka 50 procent av marknaden när det gäller maskiner i tio-elvatonsklassen, säger Anders Sandberg, säljare på EMS.

En hjulgrävare på 10-11 ton är mycket användbar, konstaterar han.

– Det är en lagom stor maskin med bra räckvidd och bra styrka som passar till det mesta. Användningsområdena är många. Exempelvis att gräva bredband men också för VA-jobb. Som servicemaskin är den enastående.

Efter nya miljökrav har Takeuchi försett maskinen med en ny motor.

– Den har nu en steg IV-motor, där reningen sker med Adblue.

Den äldre modellen hade en Isuzu-motor på 77 kilowatt, den nya har utrustats med en Deutzmotor på hela 85 kilowatt.

– Den har blivit starkare, säger Anders Sandberg.

Motorbytet innebär dessutom att den uppdaterade maskinen är något tyngre än föregångaren.

– Den väger ett ton mer vilket är bra för stabiliteten.

I samband med motorbytet passade Takeuchi på att ge maskinen en ansiktslyftning. Takeuchi valde också att förbättra flera funktioner.

– Maskinen har tillexempel en ny förstärkt drivlina som gör att transporten blir mer tystgående, säger Anders Sandberg.

Även inne i hytten märks förändringen, en ny och större skärm ska göra det möjligt att se backkameran och maskininformationen samtidigt.

– Det är en fördel, inte minst för säkerheten påpekar Anders Sandberg.

Andra finesser är att ratten kan fällas längre fram än tidigare, något som ska underlätta insteget i maskinen.

EMS började sälja den uppdaterade maskinmodellen vid årsskiftet och i början av juni hade företaget hunnit leverera 50 maskiner.

Den uppdaterade maskinen rymmer också en annan nyhet.

– I samband med lanseringen av den nya, uppdaterade, TB 295W fick Rototilt möjligheten att optimera maskinen med sitt styrsystem säger Anders Sandberg.

Tanken är att kunderna ska kunna maximera nyttan om hydraulsystemet och styrsystemet är anpassat även för det påhängda redskapet.

– Vi vill se till att kunderna som väljer att få sin maskin försedd med Rototilt ska få ut det mesta möjliga ur både maskinen och utrustningen, säger Anders Sandberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125