23948sdkhjf

Unga Växjöhandlare tar över landsbygden

Två unga handlare driver nu butiker på landsbygden.

Den 1 juni tog 24-åriga Lucas Elgehed över som franchisetagare för Coop Konsum Åseda och för bara en och en halv vecka sedan började Tanja Gustafsson, 25 år, som butikschef för Coop i Lenhovda, det skriver Smålandsposten.

Trots sin unga ålder har de båda tillsammans en delad erfarenhet av butiksjobb på 20 år då Lucas Elgehed började arbeta i olika livsmedelsbutiker vid 14 års ålder och Tanja Gustafsson praoade som 15-åring på Ica Cityhallen.

Ica Cityhallen är också den arbetsplats som Tanja Gustafsson senast kommer ifrån där hon var butikschef, den första kvinnliga någonsin, sedan 2015. Hon har stora planer inför framtiden och målet är att i slutändan ha en egen butik.

– Jag kommer göra mitt yttersta och ta med mig erfarenheterna jag skaffat mig hit. Det finns så himla mycket att göra här och jag vill plocka fram de möjligheter som finns. De är möjliga att genomföra, utan något större besvär. Jag hoppas kunna komma med nytänk och att genomföra idéerna jag har kommer bli sjukt intressant, säger Tanja Gustafsson till Smålandsposten.

Både Tanja Gustafsson och Lucas Elgehed bor i Växjö och pendlar till sina respektive butiker och båda ser det både som en utmaning och som något lockande.

– Jag är ung och hungrig och när jag blev erbjuden den här butiken tackade jag ja. Det känns bra att vara utanför stan, här blir man mer en handlare på bygden. Och det är positivt, säger Lucas Elgehed till Smålandsposten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109