23948sdkhjf

Svensk furu ett framtidsmaterial i Kina

Träprodukter i svensk furu ställdes ut på China Design Trends Gallery på Asiens ledande internationella designevenemang, Design Shanghai 8 - 11 mars 2017. Samtidigt är svensk furu ett ledande exempel på trendighet i rapporten China Design Trends Report.

Den kinesiska medelklassen och den välbärgade yngre generationen är villiga att betala extra för produkter som speglar deras personliga estetiska preferenser. Bristen på hantverkare i Kina motiverar de kinesiska varumärkena att söka sig till de högre marknadssegmenten och tillverka produkter av hög kvalitet som kan anpassas till kundens preferenser. Så kallat premium hantverk.


Så beskrivs en viktig möbeltrend i rapporten China Design Trends Report, framtagen av det kinesiska design- och trendanalysföretaget Yang Design. Trenden var en av fyra trender som visades upp på utställningen China Design Trends Gallery. Svensk furu var det dominerande materialet i gestaltningen av trenden ”Playful Craftmanship”.


– Trenden stämmer väl överens med tendensen som vi ser i Kina och i andra länder att konsumenterna blir mer och mer medvetna om historien bakom produkten de köper. Materialet är en viktig del av produktens historia och där uppfyller svenskt trä mycket väl konsumenternas ökande krav på gedigna, naturliga och hållbara material. Svenskt trä är ett förnybart material som kommer från det uthålliga svenska skogsbruket där minst två träd planteras för varje träd som avverkas. Svensk furu är dessutom ett material av hög kvalitet som är lätt att bearbeta och som lämpar sig mycket bra för både hantverk och industriell produktion, säger Charlotte Dedye Apelgren, chef Interiör & Design på Svenskt Trä.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094