23948sdkhjf

Kaféer i alla format

Gotlänningarna får en fikabuss och stockholmarna kan besöka nyanlända kvinnors kafé inom kort. I Skåne har Åhus fått en nytt kaffehål.

Åhus fick nytt kafé
Åhus Finest heter kaféet som har öppnat på Köpmannagatan i Åhus.
– Jag tänkte utifrån mitt eget behov, och försökte skapa en plats där man kan gå och äta året om, ett ställe som spännande och där du kan känna dig hemma. Responsen efter att vi öppnade har varit över förväntan. Hit kommer kunder i alla åldrar och många av dem är återkommande, säger Johanna Dahlström till 24Kristianstad.
Lokalen är 170 kvadratmeter och menyn står allt från fika till plockmat.


Nyanlända startar kafé
I Vårby i Huddinge startar nyanlända kvinnor ett kafé inom ramen för projektet Yallatrappan.
Projektet är ett socialt företag vars syfte är att få kvinnor som står långt från arbetsmarknaden att fixa egna jobb. Exakt var i Vårby kaféet öppnar och hur menyn är komponerad är inte i skrivande stund klart.


Rullande café på Gotland
I höst startar Håkan Thornell sitt rullande café i en gotländsk veteranbuss från 50-talet.
Förhoppningen är att bussen ska vara klar till sensommaren men detaljerna kring öppettider är inte riktigt klara i dagsläget.
– Jag vill gärna ha öppet året runt, på eftermiddagar och kvällar men med lite uppehåll kring julen. Jag vill finnas där för gotlänningarna under lågsäsong, berättar Håkan. Jag vill försöka återkomma till samma platser med samma tidsintervall så att gästerna vet när jag kommer dyka upp, säger han till Gotland.net


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063